Miljonsatsning på sjukfrånvaro missar det väsentliga

I en webbartikel på Karolinska Institutets hemsida står det om Regeringens miljonsatsning på att minska sjukfrånvaron. Vad skönt det hade varit om det någon gång satsades på lösningar som fungerar, istället för att spendera skattemiljoner på utredningar som i slutändan inte ger några märkbara resultat.

Det ser fint ut på ytan att detta åtgärdspaket på 41 miljoner kronor riktas in på kvinnors sjukfrånvaro och arbetsrelaterade sjukdomar. Tänk om dessa pengar satsades på ordentlig förebyggande behandling!

Istället använder man t ex 10 miljoner kronor för att KI ska kunna bedriva följande forskning. Kristina Alexanderson, professor vid institutionen för klinisk neurovetenskap ska utreda om det finns skillnader i hur långtidssjukskrivna kvinnor och män upplever att de blivit bemötta inom sjukvården och Försäkringskassan. 

KI borde titta närmare på fenomenet Magnetic Field Deficiency Syndrome och hur det påverkar både kvinnors och mäns hälsa. En enkel lösning som att använda rätt magnetprodukter på arbetsplatsen skulle otvivelaktigt ha en stor betydelse för folkhälsan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0