Glada vappen!

I Finland firar man Valborg lite annorlunda än i Sverige. Där är det i första hand en studentfest. Och det är inte bara årets studenter utan alla "gamla" studenter som någonsin tagit examen kan gå ut på torgen med sina gamla studentmössor på sig och firar in våren. Där eldar man inga brasor idag. Brasan tar man på Midsommar - "juhannuskokko" - istället för majstången som man har i Sverige.




"Glada Vappen!"  är det finlandssvenska utropet för "Trevlig Valborg!".  De har många roliga uttryck i finlandssvenskan och nu när min syster bor i Helsingfors sedan ett antal år tillbaka så är det rätt kul att hålla sig a jour med detta unika lilla språk.

Här i England så firas det inget speciellt alls denna helg. Såvida man inte står riktigt långt till vänster politiskt och går och demonstrerar på 1 maj.... Det är ingen folkrörelse kring arbetardagen här. Däremot så är första måndagen i maj en "bank holiday". En av flera kommersiella helgdagar som egentligen inte är knutet till något. Bara en ledig dag helt enkelt.

Så vårt kontor är stängt på måndag. Men maj börjar med att vi går in i månad 2 av Cancun-tävlingen och nu kör vi på utan dubbla poäng. Däremot väntar det något annat roligt..... Håll utkik efter information kring vad du kan ta del av i oktober som en del av din Cancun-resa.... om du gör lite extra nu i maj!


Nutri5-dag med långväga doktor och Mike på Skype

Det var en riktig Nutri5-dag i lördags, den 17 april 2010. I Stockholm anordnade Birgitta Hultgren och andra konsulenter en Nutri5-dag där bl a gäster via 1,6-miljonerklubben deltog. Den planerade gästtalaren Hilde Aaling Syvertsen kunde inte deltaga pga flygkaoset, så Nutripharmas VD Trond Syvertsen åkte bil från Oslo och tog med sig Dr Bernt Rognlien, en riktig expert på produkten. Bernt är en känd TV-doktor i Norge och genomförde bl a studien på Nutri5 vad gäller klimakteriebesvär.

Det en blev en annorlunda Nutri5-dag i Tammerfors samma dag. Även här skulle Nutripharma vara representerat, via deras tekniska direktör Mike Clenshaw som dagligdags håller till i Cambridge, inte så långt från Milton Keynes. Oddmund Berger skulle komplettera dagens program genom att utbilda i hur man säljer produkten. Ingen av de kunde givetvis ta sig till Tammerfors, så det fick bli Skype, med tolkning "live" i seminarierummet och med Jouko Saarinen vid en whiteboard för att illustrera vad Oddmund gick igenom. Trots utmaningarna, excellent genomfört och en lyckad dag. Tack till alla medverkande för er flexibilitet och för att ni tillsammans skapade ett värdefullt minne att kunna se tillbaka till....  på bilden nedan Mike Clenshaw via Skype-link.
 Mike Clenshaw på skärm i Tampere, via Skype.

Kvar i England

Intressant hur saker och ting förändras... Här sitter jag på kontoret på fredag eftermiddag och har en helg hemma att se fram emot. En isländsk vulkan stoppade min Pragresa, gör så att Oddmund och Mike Clenshaw får prata inför publiken i Tampere via Skype imorgon, och vi har en HBM-tränare fast i München. Alla hotell är fullbokade och alla hyrbilar uthyrda...  Men med Nikkenfamiljen är det aldrig långt till en plats för övernattning när det krisar... så hjälp är på väg.

Den här typen av situationer lyfter fram hur viktiga våra personliga relationer är. Via våra nätverk, våra vänner, våra kontakter, blir saker som förefaller nästan omöjliga att lösa ibland väldigt enkla att ordna.

HBM-utbildningen i Rumänien som Winnie skulle till via München (som han lyckades ta sig till heroiskt i ett försök att ta sig fram till Timisoara) blir ombokad och genomförd en annan gång, och efterlämnar en intressant historia och upplevelse till alla som var inblandade. Våra finska konsulenter i Tampere får imorgon en unik upplevelse, likaså Oddmund och Mike när de jobbar via Skype, och en live översättare, och presentationer på skärmen som de inte kan se själva när de lär ut hur man säljer Nutri5.

Och livet fortsätter. Vilka äventyr du är med om på din väg till Cancun vet jag inte ännu. Men jag ser fram emot att höra spännande historier om hur just du vann din resa!  Lycka till!


Dags igen...

Oj vad tiden sprang iväg medan jag inte uppdaterade bloggen. En påminnelse om hur lätt det är att komma ur vanemässiga beteenden. Det är världens enklaste sak att hålla att hålla en blogg uppdaterad. Det tar bara några minuter och behöver inte göras varje dag. Ändå blir det så lätt ogjort. Varför?

Precis samma anledning som när vi struntar i att göra vilka nyttiga och fördelaktiga aktiviteter som helst. Orsaken till varför det blir ogjort är egentligen irrelevant. Bara få det gjort! Ring det där telefonsamtalet. Städa upp i den där garderoben. Läs den där boken. Sälj den där produkten du har haft liggande där hemma för länge. Gör det. Hela ditt liv tar ett stort kliv framåt när du gör det. Attityden "Just do it" är avgörande. Bara gör det. Gör det. Gör det nu.

Beställ biljetterna till kongressen i Darmstadt. Vinn resan till Cancun. Delta i HBM. Gå Silver. Gå Platina. Gå Royal Diamond.

Mer om resan till Mexiko här. (Globala regler, observera att det finns tilläggsregler för att vinna resepaket från europa inklusive extra hotellnätter.)


RSS 2.0