Glada vappen!

I Finland firar man Valborg lite annorlunda än i Sverige. Där är det i första hand en studentfest. Och det är inte bara årets studenter utan alla "gamla" studenter som någonsin tagit examen kan gå ut på torgen med sina gamla studentmössor på sig och firar in våren. Där eldar man inga brasor idag. Brasan tar man på Midsommar - "juhannuskokko" - istället för majstången som man har i Sverige.




"Glada Vappen!"  är det finlandssvenska utropet för "Trevlig Valborg!".  De har många roliga uttryck i finlandssvenskan och nu när min syster bor i Helsingfors sedan ett antal år tillbaka så är det rätt kul att hålla sig a jour med detta unika lilla språk.

Här i England så firas det inget speciellt alls denna helg. Såvida man inte står riktigt långt till vänster politiskt och går och demonstrerar på 1 maj.... Det är ingen folkrörelse kring arbetardagen här. Däremot så är första måndagen i maj en "bank holiday". En av flera kommersiella helgdagar som egentligen inte är knutet till något. Bara en ledig dag helt enkelt.

Så vårt kontor är stängt på måndag. Men maj börjar med att vi går in i månad 2 av Cancun-tävlingen och nu kör vi på utan dubbla poäng. Däremot väntar det något annat roligt..... Håll utkik efter information kring vad du kan ta del av i oktober som en del av din Cancun-resa.... om du gör lite extra nu i maj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0